Ouderenzorg

Wijkzorg voor ouderen/kwetsbare die hulpbehoevend zijn en niet alles meer zelf kunnen doen. Het aantal zorgminuten is de afgelopen 2 jaar enorm gedaald. Er moet zoveel mogelijk gedaan worden in zo min mogelijk tijd. Je moet bijvoorbeeld medicatie aanreiken en uitzetten, ogen druppelen en steunkousen aantrekken. Het humanistische stukje is niet meer haalbaar. Aandacht geven aan de cliënten. In deze tijd met het virus COVID worden de kwetsbare al zo diep geraakt op alle vlakken. Zo zijn de zorgmedewerkers bij veel kwetsbare al het lichtpuntje van de dag. Wij vinden dat er ook tijd vrij moet komen naast de ADL taken en/of verpleegkundige zorg, voor het stukje persoonlijke aandacht voor onze kwetsbare. Wij willen zorg op maat bieden. Zorgbehoefte van de cliënt centraal stellen en niet enkel kijken naar de ADL taken en/of verpleegkundige zorg. De cliënten 2x in de maand een activiteit aanbieden.

Ook hier is een gezonde levensstijl belangrijk, dit wordt vaak onderschat. Ouderen zouden hun spieren op kracht moeten houden. Hierdoor hebben ze een grotere kans op een vitaler leven. Daarnaast worden eetgewoontes bij deze groep slechter en ontstaan er tekorten in het lichaam. Het samenkomen bevordert

• hierdoor ook een gezondere levensstijl. Zin in het leven behouden, niet eenzaam voelen, samen bewegen, samen eten, etc.
• Investeren in de gezondheid, aanvulling van tekorten of op preventieve basis. Botten sterk houden, mentaal sterk blijven. 

Op een simpele en makkelijke manier voldoende voedingstoffen binnenkrijgen met bijvoorbeeld de complete poeder.